onsdag 15 juli 2009

Söder runt

Idag tog jag mig upp ur soffan och gick Söder runt. Det lär vara ganska precis en mil, och den första gången jag så systematiskt gick runt vattnet. Jag startade på den östra sidan, där jag bor, ovanför Norra Hammarbyhamnen, gick sedan rakt över till den västra udden och rundade Bergsundsstrand. Fortsatte där längs Söder Mälarstrand och anlände slutligen vid Londonviadukten och var tillbaka vid Norra Hammarbyhamnen. Något jag upptäckte var att de vid Söder Mälarstrand har byggt om så att det numer är trevligt att gå där.
Det tog ungefär två timmar. En vältränad joggare tillryggalägger den här sträckan på en fyrtio minuter. Det är nog sådan jag innerst inne vill vara, men är än så länge beredd att betala det smärtsamma priset.
Befarar att jag kommer att få blåsor under fötterna, men det var det värt.

4 kommentarer:

nanna74 sa...

Låter härligt söder är fint att promenera på

tenderbeat sa...

Precis den sträckan du gick hade jag som jogging runda på 1990-talet. Det tog en ca timme, men då vägde jag inte 94 kg heller:)
Idag är den nog för trång att springa med tanke på allt folk längs Årstaviken. Sprang jag där 1987 var jag alltid ensam....

tenderbeat sa...

Hej vore kul om du började blogga igen.
Här en länk till min blogg:
http://nojesbloggen.blogdog.se/blog.php

Anonym sa...

..som min hand du ljuder högtmedsordin rent villkorsfullt idaga rena rundhet

Bacio j