torsdag 2 juli 2009

Min konstnärliga? bild av tiden

Idag när jag pratade med en man som verkar insatt i många saker, kom vi in på området tidsuppfattning, och hur man ser på tiden rent visuellt. Jag berättade då att jag har förstått att jag har en ganska udda syn på hur ett år passerar. Jag har alltid funderat på varför jag tänker på det som ett skeende som går motsols medan de flesta andra tänker tvärtom.
" Ok, då måste du vara vänsterhänt", sa mannen.
" Nej inte alls", svarade jag" däremot äter jag med kniv och gaffel i fel hand."

Jag illustrerade snabbt på ett papper hur jag tänker mig att året börjar. Januari börjar på vänster sida och månaderna följer på sättet som visar. På bilden har det dock blivit lite fel i slutet av året där det är för täta streck mellan september, oktober, november och december.

" Jag antar att du är konstnärligt begåvad" sa mannen.
" Ja, kanske", sa jag.
"Jo för det verkar som om du arbetar mer med vänster hjärnhalva."

När jag kom hem slog jag lite på nätet och såg då att de konstnärliga arbetar mer med höger hjärnhalva, något jag också hade på känn, men så dök jag på det här testet, med den snurrande kvinnan, och såg att jag tydligen jobbar med båda hjärnhalvorna eftersom jag såg henne rotera både med- och - motsols. Precis som 15% av det amerikanska folket. Följ länken och rapportera nedan om era testresultat!

9 kommentarer:

Unknown sa...

japp, jag kan också se henne snurra åt båda hållen om jag släpper fokus och tittar igen så byter hon ofta rotationsriktning.

Tomas sa...

Vi tillhör de femton procenten Göran. Är du högerhänt? Och har du samma visuella tidsuppfattning som jag har eller skiljer den sig?

Kraka sa...

Fast han sa väl bara fel. Den som är vänsterhänt jobbar (mer) med höger hjärnhalva och det var ju det han var inne på från början.

Tomas sa...

Kraka, visst måste han ha sagt fel.Hur gick det för dig i testet?

Unknown sa...

jag är nog ganska tråkig och ser tiden som en linje från vänster till höger och är högerhänt. Tror nog att det är lite komplexare än bara hjärnhalvor.. min egen kreativitet hjälps nog av att jag är mycket för att se framåt och sällan blickar tillbaka (till vardags) och att man har förmåga att tänka om och ta till sig nya impulser. Tyvärr är jag för otålig för att någonsin skapa några storverk ;)

Kraka sa...

Jag ser kvinnan endast snurra medsols hur jag än anstränger mig för att se något annat. :-)

Tomas sa...

Men Göran då! Du var ju rockstjärna i mästerverket Nestor Båt ;-D

Unknown sa...

Ja, jag ser henne också snurra åt båda hållen. Coolt!

Anonym sa...

För mig snurrar hon åt båda hållen - precis som alla andra kvinnor:) /BP