onsdag 3 juni 2009

Spökerier?

Två gånger de senaste veckorna har böcker rasat ner från hyllan på bilden, av okänd anledning. Eftersom jag sover under hyllan har jag varit nogrann med att böckerna ska stå in mot väggen. Men det räcker inte. I förra veckan när jag lekte med Märta i dubbelsängen, föll en ganska tung pjäs med en duns ner på madrassen. Helt av egen kraft har den alltså tagit sig över kanten och rasat ner.

I natt 3.35, vaknade vi av ett brak i köket och ljudet av krossat glas. Heléne gick upp och kunde konstatera att nu var det köksklockan som hade hoppat av spiken (som den alltid hängt i på väggen) och slagit i golvet.

Det krossade glaset låg samlat i en oval ring under klockan i tusen bitar. Jag inspekterade spiken, min första tanke var att den måste ha böjt sig nedåt och att det var därför uret hade fallit. Men spiken var intakt och uppåtpekande, liksom metallfästet bakpå klockan. Det gav mig gåshud. Konstruktionen vid fästet, i vilken klockan hänger vilande, hade enligt mina beräkningar krävt en jordbävningskraftig smäll för att kunna "hoppa av" spiken som dessutom har ett ganska brett huvud.
Vi hade riktigt svårt för att somna om efter det inträffade och låg länge och lyssnade efter ljud.
Är det dags att ta hit en av Malin Berghagens konsulter, som kan berätta för oss vad som händer här?

Det har varit flera andra incidenter i lägenheten tidigare som både jag och Mischa har fått bevitta. Men nu är det ett par år sen. Vad vill spökena?

6 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tycker klockan ser läskig ut :-P

tenderbeat sa...

innan dina spöktankar:
är allt köpt på IKEA?

Mischa sa...

Dom vill jävlas!

Anonym sa...

Jag tror dom vill er gott!
Magda

Tomas sa...

Men de slår ju sönder saker. Är det att vilja gott, magda? ;-D

Anonym sa...

Jag tror de vill åt lägenheten innan priserna sjunker allt för mycket. /BP