tisdag 10 februari 2009

Sällskapet

Ikväll vill jag berätta, för alla er som gillar Thåström, att han ganska snart efter folkhemssuccén "Skebokvarnsvägen" släppte en platta som blev väldigt ouppmärksammad med gruppen Sällskapet. Sällskapet hade enligt Wikipedia funnits i tre år innan debuten och karaktäriseras som en slags postindustri-rock. Själv tycker jag att det är en en väldigt lugn, vacker och vemodig skiva. Den hette rätt och slätt "Sällskapet", och spelar i mitt tycke i samma kvalitativa division som "Skebokvarnsvägen". Skivan hade dock ingen direkt radiohit och förmodligen en ganska liten marknadsföringsbudget.
Gruppen bestod (eller består) av:


7 kommentarer:

Anonym sa...

Jag fastnade aldrig riktigt för Sällskapet. Man kanske inte ska underskatta en god marknadsföring? Jag hörde nästan aldrig talas om dom. Säkert så Thåström ville ha det.

Det kändes lite annorlunda från vad han tidigare gjort, men det kanske var meningen. Vemodigt är det! Men med mycket mer ljudeffekter, kändes som om det skulle passa i en skräckfilm.

Anonym sa...

Ja det var kulturstöd på den plattan. Marknadsföring, nja det var Dust musik, där Thåis själv är ägare som gav ut den, och det var ingen slump att han själv skrev på för Universal, trots att han drev eget bolag med bla Hellberg (Dust musik). Med tanke på marknadsföringsbudget.
Minns att jag blev oerhört besviken på att det egentligen är en intrumentalskiva, vilket knappast framgår av omslaget. 4 spår sjunger Thåström på, och det är vackert. Men ärligast vore att påvisa att skivan mest är instrumental. De 4 spåren där han sjunger är klart bäst. //TL

Tomas sa...

tenderbeat- jag är imponerad av dina kunskaper, du låter nästan som om du repressenterade skivbolaget Dust ;-D. Tack för upplysningarna. På plattan sjunger ju Nina Ramsby på Jaernstaden vilket jag tycker är bättre, men instrumentallåtarna är minst lika bra som låtarna med sång så där säger jag emot!

Anonym sa...

Han ska spela på Circus snart, ska du gå?

Tomas sa...

Självklart ska jag gå! Det lär ju komma en ny platta snart också, så jag hoppas att den kommit då och att man hinner lyssna in sig. Och själv?

Anonym sa...

ja på extrakonserten, på söndagen, om jag har tur...

Anonym sa...

fin lite sorgsen sång..
Lotta