måndag 2 februari 2009

Robertsfors döttrar

En artist jag inte har hört förrän nu är Frida Hyvönen från Robertsfors. Eftersom jag är av den typen som alltid blir skeptisk när alla plötsligt säger: "Du måste bara lyssna på !" har jag gått miste om denna artist som verkar väldigt bra. Att jag till slut beslöt mig att kolla upp henne, var för att jag läste i DN att hon är kulturprisnominerad. Jag tänkte att nu ska jag lyssna. Jag gjorde så och fastnade för den här låten.

Samtidigt blev jag också nyfiken på Robertsfors. Varför är det en sådan mylla för kvinnliga musiker? Enligt Robertsfors Kommunfakta består staden (om man nu kan kalla det så) av totalt ca 7000 människor, varav 4000 är män och 3000 kvinnor. Det skulle alltså behövas cirka 1000 kvinnor för att täcka upp för alla män. Enligt samma kommunfakta minskar befolkningen, och det är främst kvinnor som lämnar kommunen. Vad är det egentligen som får kvinnorna att vantrivas, är det männens medfödda "Jägarna-mentalitet" och aversion mot Fjollträsk? Jag tror att tjejerna i Sahara Hotnights bor kvar, medan Frida tillhör en av de där anonyma i statistiken som flyttar ut.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Sahara har flytt från jägarna för längesedan. Hyvänen bor i en enslig stuga utanför Umeå. /BP

Tomas sa...

se där se där, Umeå? Jag läste Stockholm

Anonym sa...

Eller kanske Skellefteå?

Anonym sa...

Frida kommer fr Robertsfors, flyttade till Sthlm och "slog igenom" men fick nog för nåt år sen och bor numera i stuga i Norrbotten somewhere. Popnörden har talat. www.myspace.com/tenderbeat

Anonym sa...

Frida bor i Flarken mittemellan Umeå och Skellefteå, tillhörande Robertsfors kommun.

Tomas sa...

Flarken, det var som tusan ;-D Då är hon ju alltså tillbaka till sina jägare ändå

Anonym sa...

Flarken var det! Och för att slå Mr. tenderbeat på fingrarna ang. geografikunskaper så ligger det i Västerbotten! /BP